Vizita in Africa


Nici nu s-a încheiat bine sesiunea de iarna ca George ne-a și luat la o mica plimbare prin Africa, mai exact prin Maroc. Deși intenționam sa fim 4 la număr am rămas, din păcate, doar 3: eu, George și colegul Misu. (data viitoare cu siguranță va fi și locul 4 ocupat :P). Așadar am făcut o plimbărică prin Maroc și câțiva pași și prin Spania, căci ne-a fost ușor sa trecem balta de la unii la alții.

Toată operațiunea s-a desfășurat la modul low-cost, George asigurându-se ca treaba v-a ieși cât mai ieftin, asa ca pentru studenți :))

Cu ocazia asta am zburat pentru prima data cu avionul (ce banal, nu ?). A fost destul de palpitant, mai ales ca am avut parte de niște peripeții pe care o sa vi le povestesc curând. E și mai interesant faptul ca nici n-am plătit cine știe ce pe senzațiile astea, prețul biletelor de avion fiind pomana curata: cu 30 de lei am călcat pe "cizma" (Bergamo-Italia), cu 2 și 20 de euro am trecut balta în Maroc, respectiv Spania iar cu încă 21 de euro am ajuns și acasă :) Cum ziceam, pomana curata.

Mulțumim și CFR-ului ca de data asta trenul a venit la timp, nu ca asta-vara când mai sa-l pierdem pe celalalt spre Istanbul.

Prima oprire am făcut-o deci în Bergamo, preț de vreo 6-7 ore, timp în care am tremurat ca un câine, căci era muuuult prea frig și eu eram prea subțire îmbrăcat. Geaca lu` Misu a salvat oarecum situația dar tot n-am avut chef sa scot aparatul din rucsac, motiv pentru care poze eventual găsiți la colegu` George pe blog. Orașul e interesant de văzut, în special partea medievala de pe deal cu o grămada de străduțe înguste. Sus se poate ajunge fie pe jos, cu autobuzul sau cu funicularul. N-am idee cât costa o călătorie însa noi am luat un bilet valabil o zi la prețul de 3 euro.

O problema mare, pe care am întâlnit-o în majoritatea locurilor vizitate, este lipsa toaletelor publice, căci eu-s mai budist de fel :) Trebuie sa ... ai mare răbdare pana sa le găsești.

In final, dacă tot am ajuns prin Italia trebuia sa mâncam și niște pizza :) Nu mi s-a părut cine știe ce, deși pofta aveam. Sau poate iarăși sunt eu prea pretențios.

Cam atât momentan, atașez 2 poze și 2 filmulețe destul de banale :)









2 comments:

 

Blogroll