Marrakech - ziua a doua


Ziua a doua incepea destul de promitator daca era sa ne luam dupa vremea de afara, numai buna de plimbat. Evident colegu George ne trezeste iarasi mult prea de dimineata dar n-avem ce-i face.





Ne echipam si plecam spre prima destinatie: Palatul Bahia, oarecum impresionant prin numarul de camere (~150), decoratiunile interioare si gradinile sale. Taxa de intrare e 10-20 de dirhami (1-2 euro) - de altfel ca la majoritatea muzeelor de prin Maroc.



Plecam apoi spre Palatul Badii insa ajugem in timpul "siestei" si paznicul ne spune sa ne intoarcem dupa ora 4 (sau cam asa ceva). Acelasi tratament il primim si la mormintele Saadinilor, din aceeasi cauza. Trebuia deci sa ne gasim ocupatie pana in jurul orei 4.



Intai George isi cumpera (iar) alte camile, admiram niste cameleoni pricajiti :) si apoi vizitam Medrasa (un fel de scoala). Ce-i drept, nici nu m-am sinchisit sa intreb cat ar costa un cameleon caci sigur vanzatorul mi-ar fi pus capac din start. La fel s-a intamplat si cu un alt asa-zis negustor care i-a cerut lui George 250 de dirhami (~25 de euro) pe un magnet de lipit pe frigider. Si culmea, pretul era nenegociabil. Eu inteleg ca majoritatea comerciantilor vad turistii ca pe niste bancnote de euro cu maini si picioare dar aia a fost chiar nesimtire.











Dupa ce mancam ceva ajungem sa vedem si mormintele Saadinilor pret de nici macar un minut, dar pentru care stam la o coada parca romaneasca vreo jumatate de ora.
Cred ca s-au cam suparat pe noi caci in scurta vreme a inceput sa ploua. Din fericire trece relativ repede. In plus, pe cer apar si 2 curcubee, in felul asta cerandu-si parca scuze :))







In final revenim la Palatul Badii si de data asta intram.






Seara ne gaseste prin Piata Jemma el Fna unde mergem sa mancam ceva chestii traditionale. Numai cand ma gandesc la maslinele alea condimentate imi lasa gura apa :D


De remarcat si multimea de oameni din Piata care ar fi putut usor umple un stadion.
 




Urmeaza plecarea in Ouarzazate cu mega-extra-hyper autobuzele no-name de care va poveseam in articolul trecut.

4 comments:

  1. Doc, se pare ca, colegul George era "ceasul desteptator" :P
    pozele sunt frumose , la fel si povestioara, insa eu ador poza cu curcubeul :) se pare ca ati fost atent cand acesta aparut pe cer,ceea ce e f. bine:)

    RăspundețiȘtergere
  2. In ziua asta nu cred ca v-am trezit. De dimineata a plouat, la 10 s-a facut frumos si atunci am plecat. Asa ca nu te mai plange :P

    RăspundețiȘtergere
  3. eh nu ne-ai trezit. nu cred sa fi fost vreo zi in care sa nu dai alarma :(

    RăspundețiȘtergere
  4. Din nou,suuuperbe imagini,destul de ametitoare cele cu gresie colorata,iti dau impresia de iluzie optica,tare poza cu papucii(ce de culoooori:D:D).

    RăspundețiȘtergere

 

Blogroll