Ouarzazate


Prima zi in Ouarzazate a fost poate si cea mai spectaculoasa dintre toate. De data asta, norocul a fost de partea noastra. O sa vedeti in scurt timp de ce.

Asadar ne trezim ceva mai devreme(de bunavoie :D) pentru a lua micul dejun caci la ora 9 urma sa plecam in turul de care va vorbeam in ultimul articol.

Tipul se dovedeste a fi punctual astfel incat la 9 fix ne urcam in masina si plecam. Facem cunostinta cu el: il cheama Ishu (aproape Mishu :P).

Primul obiectiv: Studiourile Atlas, despre care Wikipedia zice c-ar fi cele mai mari din lume. Aici s-au turnat filme precum Asterix & Obelix: Mission Cleopatra, Lawrence of Arabia, The Man Who Would Be King, Cleopatra, Kundun, Gladiator, etc.

Pretul unui bilet este de 50 de dirhami(5 euro). Intram si primim un ghid care ne insoteste si ne ofera ceva detalii despre loc. De remarcat faptul ca toate constructiile sunt fake-uri, fiind facute din lemn/rigips/etc. Plecam.









Urmatorul obiectiv este Ait Benhaddou, o cetate aflata la 20-30 de km de Ouarzazate. De la Ishu aflam ca aceasta cetate e "camuflata" si nu poate fi vazuta de la departare. In schimb din ea orice "potential inamic" poate fi observat. Si cam asa a si fost :)

















Odata ajunsi la baza Ait Benhaddou apare si prima problema caci cetatea e inconjurata de un rau care trebuie trecut. Optiuni sunt doua: fie il treci descult, avand 10cm adancime, fie dai 10 dirhami si te trec localnicii cu magarul. Noi o alegem pe prima.













N-are rost sa va spun ca apa era extrem de rece, motiv pentru care la intoarcere hotaram sa cautam o zona mai ingusta incat sa nu mai tremuram atat.

Dupa vreo 100 de metri gasim locul aparent potrivit. Ne descaltam si dam sa trecem. Intai Ishu, apoi eu si dupa baietii. Soarta a fost cu mine de data asta caci aici raul avea in jur de 2 metri adancime. Nu acelasi lucru pot spune despre saracul om care a cazut in apa. Putin a lipsit sa nu urmez si eu dupa el, cu tot cu aparat, telefon, acte si alte cele.

Iesit din apa, bietul Ishu tremura tot, motiv pentru care plimbarea noastra se termina brusc. Mai apoi, la hotel, devine subiect de caterinca.
















Restul e poveste :)

8 comments:

  1. ... ca intotdeauna, ne incanti cu noi povestiri si poze superbe! ;)) ce-as fi vrut sa fiu acolo!! 8->

    RăspundețiȘtergere
  2. Ca sa nu spui ca nu esti norocos :p si ca nu ai avut parte de intamplari funny.
    Bravo pentru poze, intr-adevar ai spurprins culorile la care ma gandesc eu cand aud de tara asta.
    keep it this way.
    ps: merci.

    RăspundețiȘtergere
  3. :))
    Saracul om!
    Cat despre privelisti... sunt de-a dreptul splendide, n-am ce comenta.

    RăspundețiȘtergere
  4. Oh doc, ati avut si peripetii in aceasta calatorie, all inclusiv:d

    Pozele sunt mirifice:)

    RăspundețiȘtergere
  5. ori treceam cu magarul...ori ma trecea cineva in brate:)) sunt usoara ca un fulg!

    RăspundețiȘtergere
  6. btw..ce sedinta foto iesea la studiourile Atlas..;))

    RăspundețiȘtergere
  7. Aveai asigurare pentru aparat? :))
    Superbe pozele!!! Da chiar... statuia din poza 3 era tot din rigips/lemn etc? :))) Glumesc;))

    RăspundețiȘtergere
  8. asigurare ca nu mai am aparat poate :))

    si da, statuia era tot din gips :)

    RăspundețiȘtergere

 

Blogroll