Rabat - partea a 2-a


Dupa ce ne saturam de ocean (de fapt nu ne-am saturat dar timpul trecea si mai erau destule de vazut), plecam mai departe spre Turnul Hassan. Ajungem si, la intrare, gasim 2 calareti care-l "pazeau". Aveau niste fete satule de atatia turisti cu chef de poze cu ei dar si de caldura. Si totusi, din politete, nu refuzau lucrul asta. Tot aici era si Mausoleul lui Mohamed al V-lea, oarecum neinteresant cel putin pentru mine.

Oprim ulterior un taxi si ii cerem sa ne duca la Chellah dar cu greu reusim sa ne facem intelesi. Pornim oricum spre locul respectiv si taximetristul chiar accepta sa dea drumul la ceas desi ca majoritatea lucrurilor in Maroc... si asta se negociaza.
Chellah reprezinta situl ruinelor unui oras Roman. Destul de interesant.
O luam apoi la pas spre gara si pentru ca ajungem mai devreme, ne asezam intr-un mini-parc in cautare de retele wi-fi :) Numai ca suntem "deranjati" de niste "ultrasi" care protestau in fata Parlamentului. Eu eram prea ocupat cu skype-ul :D dar George i-a filmat.

Mergem astfel in gara(care era in plin proces de modernizare - "Pour plus de services... et plus de confort")si dupa o intarziere de vreo 25 de minute vine si trenul spre Marrakech. Cautam apoi pe cat posibil sa atipim desi cam greu caci... au si ei cocalarii lor care tin telefoanele pe difuzor. Oameni la 40++ de ani. Evident muzica araba, nu manele. Dar tot manelism e si asta...

Ajungem seara tarziu in Marrakech 90% adormiti. De remarcat gara de acolo care e absolut SUPERBA.

Negociem apoi un alt taxi si plecam spre piata Djemaa el Fna langa care aveam hotelul.

Urmeaza 3 zile de nebunie :)









4 comments:

  1. Superbe pozele! Ca toate cele facute de tine in locuri exotice.

    RăspundețiȘtergere
  2. Sunt superbe pozele, doc! :) foarte frumoase peisajele:)

    RăspundețiȘtergere
  3. Foarte foarte frumoase pozele. Eu imi imaginam Marocul altfel. Si in pozele ce le-am vazut pana la acest post erau parca vagi :) Tu ai reusit sa il transformi, sa ma faci sa il vad asa cum l-ai vazut si tu prin obiectivul aparatului. Cu siguranta in viata asta nu o sa ratez destinatia :))


    Astept si relatarea cu privire la cele 3 zile de nebunie ;)

    Felicitari pentru carde!

    RăspundețiȘtergere
  4. foarte frumoase pozele, reusite. Ultima imi place in special. Ar trebui sa te sponsorizeze lumea sa mergi mai des prin alte tari, ca aduci numai lucruri frumoase. Bravo!

    RăspundețiȘtergere

 

Blogroll