One day roadtrip


Cum organizarea unei deplasari mai lungi a cam dat rateuri din diverse motive, ne-am strans in numar de 5 si-am intreprins o mini-excursie la munte ... intr-unul din weekendurile trecute. Principalul obiectiv era sa traversam Transalpina.

Prima oprire o facem la Pestera Muierii, unde nu mai fusesem de prin clasa a... 2a cred. Din ce-mi aduc aminte de-atunci... nu s-au schimbat prea multe legate de imprejurimi pana in prezent. Ajungem deci la intrarea in pestera unde, tipic romaneste, era o ditamai coada.

Ne ducem sa "cercetam" stancile din jurul ei, neavand chef de cozi.

Intr-un final apare si ghidul si cand sa dea drumul sa intre lumea... ne indeamna catre casa de bilete care anterior fusese inchisa cat noi statuseram degeaba acolo. Ne mutam deci la alta coada. Pretul unui bilet: 10 lei (mare jecmaneala) + inca 10 lei taxa foto (si mai mare jecmaneala). 

Sfatul meu, pacaliti-i pe fraieri si nu va luati bilete fiindca nu va intreaba nimeni de ele. In mod normal n-as "recomanda" asta insa aia sunt niste NESIMTITI! (revin la asta).

In fine, intram si incepe un Gigel sa povesteasca vreo cateva minute pana ne lasa in compania unui alt ghid care bajbaie nimic si care in urma lui ne stingea lumina in pestera!! Ce conta ca mai era ditamai multimea de oameni care platisera cate 10 lei + multi alti lei pentru pozat. De-aia zic, daca va duceti si e vreun grup mare de oameni... nu va luati bilete!

That bastards! :)

Plecam apoi la Manastirea Polovragi, un loc frumos si linistit, ca de altfel la orice manastire.























Mergem apoi la Pestera Polovragi, unde intrarea era doar 2.5 lei (studenti), nu te intreba nimeni de taxa de pozat si iti mai si ofereau niste pliante, cu care o tanti de-acolo tine sa se laude c-ar fi creatie personala. Asa o fi!





Ajungem sa traversam si Transalpina intr-un final, insa vremea nu tine cu noi caci in partea cea mai interesanta a drumului avem parte de o ceata densa. In concluzie, nu prea multe de vazut sau pozat.
Abia dupa ce coboram destul de mult apare din nou soarele.



Sniff-am undeva aproape de Voineasa niste zmeura si nu ezitam sa ne facem poftele :)



















Spre seara oprim la Casa Romaneasca, langa Manastirea Cozia, sa mancam ceva. Localul e ok, preturi relativ decente iar la capitolul mancare.. aici sa zicem c-ar fi loc destul de imbunatatiri :) 

7 comments:

  1. imagini din pestera doar cu mufele noastre avem :)

    RăspundețiȘtergere
  2. logic ca nu, din motivele de mai sus :)

    RăspundețiȘtergere
  3. eu ma refeream la altceva ;))

    RăspundețiȘtergere
  4. "Localul e ok, preturi relativ decente iar la capitolul mancare.. aici sa zicem c-ar fi loc destul de imbunatatiri :)"

    A fost mai buna sau nu decat cea de la banchet... Ca aia e etalon de calitate :)) (cred ca te-am innebunit cu subiectul, dar am ramas cu traume)

    RăspundețiȘtergere

 

Blogroll