Cats in Istanbul


N-o inteleg pe-asta cu pisicile. Nu pot sa zic ca-mi plac sau ca imi displac deopotriva. Zic ca nu o inteleg intrucat pe unde te uiti in "mediul" asta digital, peste tot vezi numai poze cu pisici si mesaje mai mult sau mai putin stupide. Si poate te intrebi: de ce pisici si nu caini, cameleoni sau... zebre australiene? :)

Trecand repede peste acest aspect care sigur nu intereseaza pe nimeni, articolul asta e tot despre pisici, surprinse in deplina lor activitate pe strazile Istanbulului.

Daca ati fost in Istanbul, cu siguranta s-a intamplat sa observati ca sunt peste tot!. Si nu o zic in sens negativ. Daca stai sa le urmaresti asa, un pic, pot fi chiar interesante si amuzante.

[joke]

Poti gasi in Istanbul tot felul de tipologii/specimene. 

In primul rand exista, ca peste tot de altfel, tipul pisicii nepoliticoase care, in timp ce asteapta autobuzul, ocupa fara nici o strabatere toata banca din statie. Astea cu siguranta nu ar ceda cu una, cu doua, locul in autobuz cuiva mai in varsta. Pisicile din ziua de azi!

 Sau poti sa dai peste tipul pisicii care are toate tiglele pe casa. Sau case care au toate pisicile pe tigle...













Sau tipul pisicilor modeste care, in lipsa de altceva, se multumesc cu putin si profita de soarele de afara si de cele ~15*C din mijlocul iernii care ne-au incantat si pe noi! E si asta un mod de a-ti petrece timpul.



Sau tipul pisicilor suspicioase care, dau ocol stalpului numai ele stiind de ce! Sa-mi scape mie ceva?



Mai exista si tipul pisicii majordom, asezata cel mai proabil in probe pe mocheta scrijelita de la intrarea unui hotel obscur de prin spatele garii Sirkeci. Pe acolo majoritatea hotelurilor par obscure cel putin la lasarea serii. Inclusiv cel in care am stat noi desi nu era in zona amintita, hotel despre care am mai scris intr-o postare anterioara.



Odata cu lasarea serii dai si peste tipul pradatorului adevarat! Celebrul peste de pe malul Bosforului nu are nici o sansa in fata lor! Ce e bun si pisicilor le place, nu?



Exista evident si tipul pisicilor orgolioase care la nevoie, in preajma pericolului, lasa la o parte bunele maniere si isi apara feroce teritoriul, invadat fara respect de alte surate de-ale lor. Din alea de ocupa toata banca din statie, precum in prima poza. Mi se pare corect.



Dar sa stiti ca asta nu e comportamentul lor default. De cele mai multe ori sunt pasnice si binevoitoare sa ofere un autograf, o poza, o maslina... Doar esti in Istanbul, unde toata lumea e amabila si dornica sa te ajute pe tine, turist, in general, si strain, in particular. Nu?



Poti sa dai si peste tipul pisicii singuratice (o fi programatoare?), iesite probabil dupa masa de seara sa isi faca siesta pe stradutele de pe langa zidurile Palatului Topkapi. Sper numai sa nu o deranjam noi cu pozele...



In drumul nostru inapoi spre hotel intalnim si tipul mârtanului, Don-Juan-ului intre pisici, care probabil raspunsese pozitiv vreunui booty call, furisandu-se cu mare atentie spre locul cu pricina. You lucky bastard!






[/joke] 

Una peste alta, in Istanbul veti gasi o gramada de pisici pe strada. E cam ca la noi cu maidanezii doar ca astea nu par nici pe departe periculoase. Nu am idee daca se face ceva pentru reducerea numarului lor dar, sa fiu sincer, e si asta un aspect care face orasul aparte, printre multe-altele!

1 comments:

  1. Foarte frumoase pozele! Iar articolul si prezentarea tipologiilor de pisici este super tare :))

    RăspundețiȘtergere

 

Blogroll