Paris


Preambul: Attention à la marge au descendent du train!

 De ce Paris (fix in perioada asta)? Cel mai probabil pentru ca Roland Garros. Nu pentru mine, caci nu ma pasioneaza catusi de putin tenisul de camp, ci pentru colegu' George, intrucat nu cred ca putea sa rateze sa o vada live pe Simona Halep la acest turneu :)

Asadar timp de vreo 9 zile am batut Parisul in lung si-n lat incercand sa ne folosim cat mai eficient timpul si sa vedem cat mai multe lucruri.

Excursia incepe, pentru mine, cu niste peripetii caci am ajuns la limita la trenul care trebuia sa ne aduca in Bucuresti, de unde trebuia sa luam in dimineata urmatoare cursa BlueAir catre aeroportul Beauvais.

Finalul excursiei se termina in aceleasi ritmuri, insa de data asta pentru toata trupa. Cateva minute au lipsit, datorita aglomeratiei pariziene, sa pierdem avionul inapoi spre casa. Merde! :)

Revenind, odata ajunsi in Bucuresti luam 2 taxi-uri catre hostelul din Otopeni unde trebuia sa dormim in acea noapte. Cel mai probabil din nesimtire, cei doi taximetristi care se cunosteau intre ei, ne-au ocolit, pretinzand ca nu stiu unde este locatia cu pricina (nici macar primaria din Otopeni... sigur ca da), rezultand o cursa cu vreo 10 lei mai lunga decat ar fi trebuit. Mai mult de-atat, unul din ei mai cerea si ciubuc. Hai sictir, milogule! :) Ca sa nu mai zic ca ala cu care am mers eu dormea pe el, la un moment dat fiind foarte aproape sa intram intr-un sant, care culmea, era semnalizat corespunzator...

Despre zborul catre Paris al BlueAir am un singur lucru de zis: am avut o insotitoare de bord exraterestra. Zic extraterestra pentru ca multitudinea de arfe si figuri pe care le avea, precum si sictirul de pe fetisoara-i (draguta de altfel) erau de pe alta planeta :D

Ajunsi pe Beauvais, luam autocarul spre Paris, contra unei taxe de 17 euro. De mentionat aici e peisajul pitoresc de pe marginea autostrazii, care-ti sugera o liniste dubioasa. Dupa vreo ora si ceva lucrurile se schimba si dam de agitatia din Paris. La pachet vin simultan si ploaia, vantul si frigul.

Despre cazare: noi am stat in sudul Parisului, undeva in zona 4? parca (Bagneux), undeva pe linia albastra, intr-un apartament cu 3 camere. Desi eram cazati relativ departe de "centru" nu pot sa spun ca asta a reprezentat o problema intrucat transportul subteran parizan este foarte eficient (trenuri/metrouri la interval de 1-2-5 minute).

Dupa ce ne cazam si ne tragem un peu sufletul, in timpul ramas din ziua respectiva plecam (cam pe ploaie) in recunoastere pe la turnul Eiffel. Ajunsi acolo, iesind din gura de metrou, surpriza: soare!
Soare si o multime de concetateni practicanti de alba-neagra, veniti sa faca si ei un ban cinstit: "faind dă bol! faind dă bol".

Te asalteaza si o gramada de africani cu un trilion de brelocuri cu turnul Eiffel, a caror vopsea probabil dispare pana va intoarceti acasa, la pachet 5buc/1euro. Daca nu vi s-a intamplat asta, fiti siguri ca ati fost mintiti: nu ati fost la Paris!


 Nu ne urcam in turn... pentru ca aglomeratie. Ne multumim pentru moment doar sa-l privim. In plus, avem timp, suntem abia in prima zi, ok?


Ne miscam repede spre Arcul de Triumf, unde ca sa vezi, tot aglomeratie. Scarbile! Vine din nou si ploaia, enervanta, de data asta insotita de soare si iar cald. Total aiurea.

Dupa ce mai colindam putin pe faimosul bulevard Champs Elysees (in fond, o strada aglomerata plina in principal cu magazine de fite) o taiem spre casa caci un somn bun pare mult mai practic :)


Urmeaza multe alte zile de colindat ca bezmeticii. Cam atat pentru prima zi in Paris, restul e poveste.



1 comments:

 

Blogroll