Budapesta - Ziua a 3-a


De departe cea mai distractiva zi din toata excursia noastra. Detalii, imediat :)



Trecem peste partea cu trezitul din somn si toate cele si plecam din camera. Luam intai tramvaiul si apoi agale pe Podul cu Lanturi spre Buda.



Ne oprim la funicular insa ideea de a urca la Galeria Nationala cu el e cam proasta daca nu esti extrem de obosit sau comod. Altfel, pe picioare, in nici 5 minute esti sus.




Ajungem si noi, ne holbam oleaca la peisaj, tragem cateva poze si... plecam :)




Urmeaza Biserica Matthias, unde intrarea e 500 de forinti pentru studenti (aceeasi poveste, se accepta legitimatiile noastre).



Interiorul e destul de spectaculos insa in absenta unui trepied si eventual in prezenta mai putinor turisti e cam greu de fotografiat (calumea).




La un moment dat, stand pe-o banca, observam niste ciumpalaci cum se urca pe-o statuie, reprezentand un cal, pentru a-l apuca de... (intelegeti voi ce). N-am inteles de ce oare au facut chestia asta...



Urmatorul obiectiv spre care mergem este Labirintul Castelului Buda, de asemenea un loc spectaculos si destul de spooky :)) Detalii gasisi in link.




In fine, ajungem si la partea distractiva de care ziceam la inceputul articolului.

La initiativa lu` Mitzosu ne-am dus la Aquaworld. Initial nu prea m-a incantat ideea, fiind oarecum impotriva strandurilor, mai ales celor autohtone (aglomeratie, multi cocalari/printese ... stiti voi).

Avand totusi de ales intre a ne alerga Gicu` prin oras pe o caldura aproape insuportabila, si a merge la scaldat... am ales scaldatul :)) La final s-a dovedit a fi alegerea cea mai buna. Rezumand in doua cuvinte atmosfera de-acolo: nebuneala mare :D Banii platiti pe bilet pot spune ca au fost cei mai bine ~30 de lei cheltuiti in Budapesta.

Restul detaliilor le gasiti pe site.



Seara, la intoarcerea de la Aquaworld, Gicu intra iarasi in greva devenind necooperativ si refuzand sa ne indice drumul spre hotel (v-am zis ca era in perioada aia a lunii ?) :D

Reusim totusi cu ajutorul hartii si google maps sa ne ghidam si singuri :P

Btw, LMA copilu` :P

5 comments:

  1. Copilul a zis ca iti multumeste din tot sufetelul lui :">

    RăspundețiȘtergere
  2. Doc, nu ati gasit vreo printesa in castel ?:d ;;)
    sunt frumoase pozele, ca de obicei:)
    insa as fi vrut sa vad poze de la Aquaworld:d :P

    RăspundețiȘtergere
  3. Suuuuuuuuuupppppppeeeerrrrbeeeeee pozele!!!!!:X:X:X:X:X:D:D:D

    RăspundețiȘtergere

 

Blogroll